Saună Finlandeză

Home / Saună Finlandeză
Saună Finlandeză

Beneficiile unei saune sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri si constituiau singura metoda de relaxare si ingrijire corporala alaturi de masajele cu uleiuri aromatice.

In sauna finlandeza temperatura poate atinge 90-100°C. Din moment ce organismul nostru nu tolereaza o temperatura mai mare de 42°C, se autocontroleaza dilatand porii epidermei si crescand transpiratia, pierzand astfel, cat mai repede posibil, caldura in exces.
Expunerea la temperaturi ridicate creeaza o stare de febra artificiala, proces cunoscut sub numele de hipertermie. Febra face parte dintr-un proces de vindecare naturala a organismului, stimuleaa sistemul imunitar constand in productia sporita de globule albe, anticorpi si interfreoni.

Principalele beneficii ale saunelor:

  • relaxeaza muschii, alina durerile artritei
  • creste rezistenta organismului la infectii
  • accelereaza circuitul sanguin
  • revitalizeaza pielea
  • creste buna dispozitie
  • detoxifiere

Sauna uscata

Sauna uscata este cel mai simplu si rapid mod de a uita de stresul zilnic. Caldura uscata care se formeaza in cabina de lemn, determina o transpiratie abundenta la nivelul corpului si eliminarea toxinelor si produsilor de metabolism in exces. Acest lucru antreneaza de asemenea diverse impuritati de la nivelul pielii producand o curatire eficienta.

Sauna uscata este deasemenea si cea mai buna din punct de vedere al eficientei incalzirii. Totodata, climatul foarte uscat din aceste saune permite organismului sa suporte temperaturi de pana la 80 grade celsius, fara sa apara leziuni de arsuri la nivelul pielii sau a cailor respiratorii, deoarece corpul uman are in componenta apa si proteine precum calciu, fier, sodiu si alte oligoelemente care produc energie echivalenta cu infrarosii de 5-30 microni. Din acest motiv corpul uman absoarbe in mod optim energia razelor infrarosii. Vasodilatatia periferica produsa, este unul dintre efectele pozitive principale, iar dilatarea puternica a intregului sistem circulator previne depunerile ateromatoase. Alternanta caldura puternica – dus rece, determina modificari bruste de calibru la nivelul sistemului arterial si se constituie intr-o forma eficienta de “antrenament” al motilitatii vasculare.

Sauna umeda

Sauna umeda presupune crearea unei atmosfere de vapori de apa, a carei temperatura este mai redusa decat in cazul saunelor uscate, dar cu eficienta mai mare in ceea ce priveste hidratarea pielii.

Acest tip de sauna este recomandata persoanelor cu tenul deshidratat, dupa aceea fiind obligatorie aplicarea unei creme cu proprietati anticelulitice, hidratante, hranitoare, de preferinta emulsie uleioasa.

Recomandare: Sauna uscată este cel mai simplu şi rapid mod de a uita de stresul zilnic. Căldura uscată care se formează în cabina de lemn, determină o transpiraţie abundentă la nivelul corpului şi eliminarea toxinelor şi produşilor de metabolism în exces. Acest lucru antrenează de asemenea diverse impurităţi de la nivelul pielii producând o curăţire eficientă.